Αναλυτικός Οδηγός για το Pmanager 2

Πήγαινε κάτω

Αναλυτικός Οδηγός για το Pmanager 2

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Σεπ 06, 2018 4:03 pm

ΠΑΙΚΤΕΣ
Οι παίκτες σας έχουν ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά των οποίων η έννοια είναι λίγο πολύ γνωστή σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ειδική αναφορά αξίζει στα φυσικά χαρακτηριστικά ενός παίκτη, τα οποία δεν είναι άλλα από δύναμη και ταχύτητα και που επηρεάζουν όλους τους παίκτες ανεξαρτήτως θέσεως. Η ταχύτητα δείχνει το πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξει ένας παίκτης και χρησιμεύει πολύ σε περίπτωση που παίζετε με καλές καιρικές συνθήκες (ήλιος). Η δύναμη, από την άλλη, δείχνει προφανώς πόσο δυνατός είναι ένας παίκτης και χρησιμεύει ιδιαίτερα όταν πρέπει να παίξετε σε κακό αγωνιστικό χώρο (βροχή ή χιόνι). Σε αυτή την περίπτωση, οι πιο δυνατοί παίκτες θα έχουν πλεονέκτημα έναντι των πιο αδύναμων αντιπάλων τους. Ακολουθεί ο επίσημος πίνακας του παιχνιδιού σχετικά με το ποιά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για κάθε θέση:

PMpositions.gif

ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακαδημία ανατρέξτε στο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] στο σχετικό άρθρο "PM F.A.Q: Συχνές ερωτήσεις για το PManager (Μέρος 2ο)".

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον τομέα της προπόνησης:
- Στο ΡΜ οι προπονήσεις είναι ταυτόσημες με τους αγώνες. Οι παίκτες προπονούνται/ανεβάζουν skills ΜΟΝΟ αν αγώνιστουν (τουλ. 30') σε ένα παιχνίδι. Με αυτό το δεδομένο είναι προφανές ότι είναι καταστροφικό για ένα παίκτη (και ιδιαίτερα αν έχει σημαντική "μελλοντική εξέλιξη") το να μην αγωνίζεται, έστω 30' σε όλα τα ματς. Σε αντίθετη περίπτωση μένει εντελώς απροπόνητος και πάει χαμένη η μελλοντική του εξέλιξη. Από αυτόν τον βασικό κανόνα εξαιρούνται μόνο οι παίκτες που βρίσκονται στην Ομάδα Νέων ΜΟΝΟ (όχι στην Β' ομάδα).
- Αν οι παίκτες αγωνιστούν κάτω από 30' (ή δεν αγωνιστούν) τότε υπάρχει κίνδυνος αρνητικής προπόνησης (μείωσης skills) ανάλογα με την ηλικία. Αν ο παίκτης που αγωνιστεί κάτω απο 30' είναι μεταξύ 27 και 31 ετών έχει μικρή πιθανότητα μείωσης ενώ αν είναι 32 και άνω τότε η μείωση ειναι σχεδόν σίγουρη. Εξ'αυτού, είναι άστοχο να έχετε μεγάλο ρόστερ με πάνω από 16-18 παίκτες αφού αυτοί που δεν αγωνίζονται σε κάθε ματς, σημειώνουν σημαντική μείωση στα skills τους. Οι παίκτες από 27 ετών και κάτω δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.
- Κάθε αγώνας πρωταθλήματος αντιστοιχεί σε μια προπόνηση, ενώ κάθε φιλικό ή αγώνας κυπέλλου αντιστοιχεί σε μισή προπόνηση.
- Επίσης, οι παίκτες που δεν έχουν επιλεγμένη ατομική προπόνηση, ΔΕΝ προπονούνται καθόλου. Συνεπώς ορίστε σε ΟΛΟΥΣ τους παίκτες άμεσα ατομική προπόνηση σε κάποιο skill.
- Οι παίκτες (κάτω των 19 ετών) που βρίσκονται στην ομάδα νέων (Youth Team) παίρνουν προπόνηση στους 18 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να αγωνιστούν.
- Θα πρέπει πάντα (με λίγες εξαιρέσεις) να προπονείτε τους παίκτες σας σε μια από τις δύο βασικές ικανότητες τους.
- Να θυμάστε πως το potential μειώνεται κατά 25% κάθε σεζόν από την στιγμή που ο παίκτης γίνεται 21 ετών (μένει σταθερό έως και τα 20).
- Κάθε προπόνηση fitness (φυσικής κατάστασης) δίνει +15% σε αγώνες πρωταθλήματος και +10% σε φιλικά ή αγώνες κυπέλλου.
- Μην ξεχνάτε να ρυθμίζετε ατομική αλλά και ομαδική προπόνηση. Η ατομική προπόνηση δίνει στους παίκτες το 75% από αυτό που μπορούν να πάρουν, και το υπόλοιπο 25% δίνεται σε κάθε παίκτη μόνο αν η ομαδική προπόνηση ταυτίζεται με την ατομική του. Κατά συνέπεια, θα ήταν καλή ιδέα η ομαδική προπόνηση να είναι ίδια με την ατομική των περισσότερων παικτών, ή έστω ίδια με την ατομική προπόνηση των παικτών με το περισσότερο potential (εξέλιξη). Με αυτά τα δεδομένα, σκεφτείτε ότι ένας 17χρονος με πολύ καλή μελλοντική εξέλιξη (π.χ. 0.33 ανά μάτς πρωταθληματος) με 100% (ομαδική ίδια με την ατομική του) θα πάρει ως το τέλος των 21 ετών του χοντρικά 38 μονάδες skill, αλλά με 75% (ομαδική διαφορετική από την ατομική του) μόλις 28.5! Μια διαφορά σχεδόν 10 μονάδων - η διαφορά ενός ποιοτικού και ενός μέτριου παίκτη.

Σχετικά με την αποδοτικότητα της προπόνησης, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Παίκτες που έπαιξαν τουλάχιστον 30 λεπτά:
Ίδια ατομική και ομαδική προπόνηση – Αποδοτικότητα προπόνησης: 100%
Διαφορετική ατομική και ομαδική προπόνηση – Ποινή Αποδοτικότητας: 25% (Δηλαδή αποδοτικότητα 75%)

Παίκτες (όχι στην Β' ομάδα ή ομάδα νέων) με συμμετοχή μικρότερη από 30 λεπτά:
Ίδια ατομική και ομαδική προπόνηση – Αποδοτικότητα προπόνησης: 0%
Διαφορετική ατομική και ομαδική προπόνηση – Αποδοτικότητα προπόνησης: 0%

Φιλικά ή Αγώνες κυπέλλου:
Μόνο οι παίκτες που έχουν συμμετοχή άνω των 30 λεπτών παίρνουν προπόνηση.
Αποδοτικότητα προπόνησης: Το μισό απ’οτι θα έπαιρναν σε αγώνα πρωταθλήματος.

Παίκτες στην Β' ομάδα με συμμετοχή μικρότερη από 30 λεπτά:
Κάτω των 23 ετών - Αποδοτικότητα προπόνησης: Περίπου 50% (άρα 50% με ομαδική ή 37% με ατομική)
23 ετών και άνω - Αποδοτικότητα προπόνησης: 0%

Παίκτες στην ομάδα νέων:
(Οι παίκτες της ομάδας νέων βρίσκονται εκεί μόνο όταν είναι νεότεροι από 19 ετών και δεν είναι δυνατό να αγωνιστούν, ενώ αν προβιβαστούν δεν είναι δυνατό να επιστρέψουν στη νέων)
Αποδοτικότητα προπόνησης: 100% με ομαδική και 75% με ατομική ΜΟΝΟ στα 18 ματς πρωταθλήματος


ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Αγοράζοντας
Για να αγοράσετε έναν παίκτη πρέπει να βγείτε νικητής στον πλειστηριασμό στον οποίο υπόκειται ο παίκτης, πρέπει δηλαδή να κάνετε τη μεγαλύτερη προσφορά. Μπορείτε να προσφέρετε μέχρι 200.000 ευρώ παραπάνω από το κεφάλαιό σας. Σε περίπτωση ίσων προσφορών, ο παίκτης πηγαίνει στην ομάδα που προσέφερε τα περισσότερα χρήματα στον ίδιο τον παίκτη, δηλαδή το μισθό του. Αν υπάρχουν ξανά ίσες προσφορές ο παίκτης πηγαίνει στην ομάδα που του προσέφερε τη μεγαλύτερη διάρκεια συμβολαίου. Σε περίπτωση που και εδώ έχουμε ίση προσφορά, ο παίκτης διαλέγει την ομάδα του τυχαία. Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να κοιτάτε την σύγκριση μεταγραφών (Transfer Compare) του παίκτη για να δείτε που περίπου θα κυμανθεί η τιμή του, καθώς και να προσέχετε πάντα τον μισθό που ζητάει ο παίκτης. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε παίκτες που ζητούν μισθό πάνω από 10.000 ευρώ.
Πουλώντας
Καθορίζετε μια αρχική τιμή προσφορών για τον παίκτη σας (συμβουλευθείτε την σύγκριση μεταγραφών για προτεινόμενη τιμή) και για τις επόμενες τρεις μέρες δέχεστε προσφορές. Στο τέλος της προθεσμίας θα εισπράξετε το ποσό της μεγαλύτερης προσφοράς.
Bosmans
Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, στο παιχνίδι υπάρχει και ο κανόνας Bosman. Αυτό στο παιχνίδι σημαίνει πως από τον 12ο γύρο του πρωταθλήματος μπορείτε να αγοράζετε παίκτες που το συμβόλαιό τους λήγει σ’έναν χρόνο, προσφέροντας τους απλά ένα συμβόλαιο. Όποια ομάδα προσφέρει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον παίκτη τον αποκτά στο τέλος της σεζόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να υπογράψετε μέχρι 5 παίκτες με την μέθοδο Bosman ανά σεζόν. Την πρώτη τους σεζόν στην ομάδα έχουν 30% φόρο μεταπώλησης.
Ελεύθεροι παίκτες
Ελεύθεροι παίχτες είναι διεθνείς παίχτες ή πρώην διεθνείς που ο ιδιοκτήτης τους έχει σταματήσει το παιχνίδι. Τους βρίσκετε: Ομάδα-> Μεταγραφές και μετά Λίστα Μεταγραφών-> Ελεύθεροι Παίκτες. Και εδώ γίνεται κλειστός πλειστηριασμός με την ομάδα που έδωσε τον μεγαλύτερο μισθό να παίρνει τον παίχτη μόλις όμως τελειώσει ο πλειστηριασμός κάθε Πέμπτη στις 14:00 (ώρα Ελλάδας). Η μεγάλη διαφορά από το Βosman είναι ότι μόλις παίρνετε τον παίχτη πληρώνετε και ως κόστος μεταγραφής 12 φορές τον μισθό που προσφέρατε, ενώ την πρώτη τους σεζόν στην ομάδα έχουν και αυτοί 30% φόρο μεταπώλησης.

Συντάκτης: BubyDudy & PredGR
Για το GreekManager.com


Admin
Admin

Posts : 11
Join date : 06/09/2018

http://pmanager.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης