Αναλυτικός Οδηγός για το Planetarium Manager 1

Πήγαινε κάτω

Αναλυτικός Οδηγός για το Planetarium Manager 1

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Σεπ 06, 2018 4:00 pm

Αναλυτικός Οδηγός για το Planetarium Manager v3.0

TΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PM;
To Planetarium Manager ([Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] είναι ένας online εξομοιωτής προπονητικής. Αναλαμβάνετε χρέη προπονητή-προέδρου στην ομάδα σας και σκοπός σας είναι με τις κατάλληλες ενέργειες να την οδηγήσετε στην κορυφή του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Το παιχνίδι εξελίσσεται στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει πως το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας web browser, προπονητική δεινότητα και μια δόση…τύχης! Βεβαίως δεν είστε μόνοι καθώς στο δρόμο προς την κορυφή θα πρέπει να αντιμετωπίσετε επιτυχώς τα εμπόδια των άλλων επίδοξων Mourinho, Wenger ή Rijkaard. Όμως, με σωστό σχεδιασμό, αποτελεσματική προπόνηση, κατάλληλη αξιοποίηση του κεφαλαίου σας κι έξυπνη στρατηγική μέσα στο γήπεδο όλα γίνονται απλούστερα!

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ
Αφού πάρετε την ομάδα σας είναι η ώρα να κάνετε τις πρώτες σας κινήσεις. Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπ'όψην σας προτού κάνετε οτιδήποτε είναι τα εξής:
• Μια σεζόν στο Planetarium Manager διαρκεί περίπου 3 μήνες στην πραγματικότητα και 18 αγωνιστικές πρωταθλήματος στο παιχνίδι.
• Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα αγώνων της ομάδας σας περιλαμβάνει δύο αγώνες πρωταθλήματος (κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 13:00 ώρα PM, 15.00 ώρα Ελλάδας), έναν φιλικό αγώνα ή αγώνα κυπέλλου (κάθε Τρίτη στις 13:00 ώρα PM, 15.00 ώρα Ελλάδας) καθώς και αγώνες για τουρνουά στα οποία λαμβάνετε μέρος αν είστε PM Fan (κάθε Παρασκευή στις 13:00 ώρα PM, 15.00 ώρα Ελλάδας). Ακόμη, μπορείτε να παρακολουθείτε αγώνες των Εθνικών ομάδων (Ανδρών και Ελπίδων) (κάθε Παρασκευή στις 20:00 ώρα PM, 22.00 ώρα Ελλάδας)
• Μια φορά την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή στις 08:00 ώρα PM, 10.00 ώρα Ελλάδας) γίνεται η οικονομική ανανέωση. Σε περίπτωση που τα οικονομικά της ομάδας έχουν αρνητικό πρόσημο θα αρχίσει να μειώνεται η εμπιστοσύνη της διοίκησης και όταν φτάσει στο 10% θα πρέπει μέσα στην ίδια εβδομάδα να αντιστρέψετε την κατάσταση διαφορετικά θα απολυθείτε και θα μπείτε στη λίστα αναμονής για νέα ομάδα.

Έχοντας αυτά κατά νου μπορείτε να προχωρήσετε στις πρώτες σας ενέργειες. Πρώτο σας μέλημα είναι να πάρετε μια πολύ σημαντική απόφαση που αφορά στους μεσοπρόθεσμους στόχους της ομάδας σας. Αν επιθυμείτε άμεσα αποτελέσματα τότε πρέπει να επενδύσετε σε παίκτες αξίας, παίκτες που κοινώς αποκαλούμε “φτασμένους”. Αν αντίθετα δεν είναι στους στόχους σας η άμεση επιτυχία αλλά οι γερές βάσεις για μια υγιή ομάδα έχετε την επιλογή να επενδύσετε στην ακαδημία σας και γενικότερα σε νεαρούς παίκτες με περιθώρια εξέλιξης τους οποίους, έπειτα από σκληρή προπόνηση, μπορείτε είτε να “μοσχοπουλήσετε” είτε να κρατήσετε στην ομάδα σας.
Όποια και να είναι η απόφασή σας, η πρωταρχική κίνηση που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε μάνατζερ πριν απ’όλα, είναι η επέκταση της χωρητικότητας του γηπέδου (ώστε να μη χάνονται τα έσοδα εισητηρίων). Έτσι το γήπεδό σας πρέπει να μπορεί να φιλοξενεί περίπου 22.000-25.000 θεατές. Επιπλέον θα σας χρειαστεί ένας βοηθός προπονητή με ποιότητα (0) και ένας κατάσκοπος (Scout) με ποιότητα (1) - δηλαδή με τις χαμηλότερες δυνατές ποιότητες. Πρόσληψη βοηθού προπονητή ή Scout με καλύτερη ποιότητα ή πρόσληψη είτε φυσιοθεραπευτή είτε άλλου έξτρα προπονητή, θα είναι απλά σπατάλη χρημάτων χωρίς όφελος στα πρώτα στάδια της ομάδας σας. 'Αλλωστε η πρόσληψη και η απόλυση μελών τεχνικού επιτελείου γίνεται ανέξοδα, συνεπώς σας δίνεται η δυνατότητα να στελεχώσετε το τεχνικό σας επιτελείο με τα κατάλληλα μέλη αργότερα, κατόπιν σχεδιασμού και αξιολόγησης της ομάδας. Από εκεί και πέρα οι ενέργειές σας πρέπει να γίνουν ανάλογα με τους στόχους σας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η γενική συμβουλή πάντως είναι να μην ξοδεύετε πολλά λεφτά τις πρώτες εβδομάδες ενασχόλησής σας με το παιχνίδι. Παρακάτω γίνεται μια ανάλυση των βασικών τομέων του παιχνιδιού.

ΑΓΩΝΕΣ
Ο σημαντικότερος τομέας, όπως καταλαβαίνετε. Τα αποτελέσματά σας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ομάδας σας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε σύστημα, ενδεκάδα, να δώσετε ειδικές οδηγίες στους παίκτες σας και να καθορίσετε τις αλλαγές που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΑΔΑΣ & ΕΝΔΕΚΑΔΑ
Στο menu στ’αριστερά επιλέγετε Match Day. Στο “γηπεδάκι” στα δεξιά μπορείτε να καθορίσετε την παράταξη των παικτών σας. Μπορείτε να επιλέξετε όποια παράταξη θέλετε με μοναδικό περιορισμό τη χρήση 3 παικτών σε κάθε γραμμή (άμυνα-κέντρο-επίθεση) και 1 τερματοφύλακα. Η επιλογή πρέπει να γίνει ανάλογα με τις δυνατότητες της ομάδας σας και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Είναι πολύ σημαντικό να προσαρμόζετε το σύστημά σας κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα. Γενικά η καλύτερη τακτική είναι αυτή στην οποία υπερτερείτε αριθμητικά σε σχέση με τον αντίπαλο. Π.χ αν ο αντίπαλος έχει 2 κεντρικούς επιθετικούς, υπερτερείτε αν βάλετε 3 κεντρικούς αμυντικούς, αν ο αντίπαλος παίζει απλό 4-4-2 υπερτερείτε τοποθετώντας 3 κεντρικούς μέσους και 3 κεντρικούς επιθετικούς (επιλέγοντας ταυτόχρονα να αναπτύσσεστε από το κέντρο) αφού σε κέντρο και επίθεση θα έχετε έναν παραπάνω παίκτη.Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να καθορίσετε είναι ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας σας. Μπορείτε να δώσετε εντολή για ανάπτυξη με μεικτές πάσες (mixed passing), πράγμα που προτείνεται όταν η μεσαία γραμμή της ομάδας σας υπερτερεί αυτής του αντιπάλου, καθώς με αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης γίνονται αρκετές κοντινές πάσες - η μπάλα διατηρείται συχνότερα στη μεσαία γραμμή πριν καταλήξει στη γραμμή κρούσης σας (με μεγαλύτερες πιθανότητες για καλύτερη πάσα). Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε μακρινές μπαλιές (long balls). Ο τρόπος ανάπτυξης αυτός προτιμάται όταν υστερείτε στη μεσαία γραμμή, αλλά υπερτερείτε στην επίθεσή σας. Με μακρινές μπαλιές, η μεσαία σας γραμμή θα μεταφέρει γρήγορα τη μπάλα στην επίθεση (με μικρότερες πιθανότητες να ανακοπούν απο τα αντίπαλα καλύτερα χαφ αλλά και με πιο μικρές πιθανότητες για καλή πάσα). Οι άλλες δύο επιλογές σας είναι οι βαθιές μπαλιές (direct passing) και κοντινές μπαλιές (short passing) και είναι δύο ακραίες επιλογές τρόπου πάσας που χρησιμοποιούνται σπανιότερα μόνο όταν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις μεσαίες γραμμές των δύο ομάδων.

Πάνω από το “γηπεδάκι” υπάρχει ένα drop down menu που σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα default σύστημα ή να σχεδιάσετε το σύστημά σας για τους μελλοντικούς αγώνες.

Κλικάροντας πάνω σε έναν παίκτη και στην συνέχεια σε έναν άλλο κάνετε swap, αλλάζετε δηλαδή τους παίκτες, μέχρι να καταλήξετε στην επιθυμητή ενδεκάδα που θα ξεκινήσει τον αγώνα (βλ. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] "Ενότητα [Video Tutorials] 11αδα - Τακτική - Αλλαγές"). Είναι πολύ σημαντικό να έχετε σωστούς παίκτες σε κάθε θέση γιατί διαφορετικά η απόδοσή των παικτών και της ομάδας θα υποφέρει. Υπάρχουν ορισμένα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να λάβετε υπόψην σας για την κατάρτιση της ενδεκάδας:
- Form (Φόρμα): Η φόρμα έχει μεγάλη επιρροή στην απόδοση ενός παίκτη και κατά συνέπεια, όσο πιο καλή είναι η φόρμα, τόσο καλύτερη απόδοση θα έχει ο παίκτης στον αγώνα. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε παίκτες με κακή φόρμα, καθώς η απόδοση της ομάδας θα είναι αισθητά μειωμένη. Η φόρμα κυμαίνεται από Very Bad (πολύ κακή) έως Very Good (πολύ καλή) και αλλάζει εν μέρει τυχαία μετά από κάθε αγώνα (αν ο παίκτης αγωνιστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά, υπάρχει 50% πιθανότητα να αυξηθεί η φόρμα του, 25% να μειωθεί και 25% να μείνει στάσιμη. Αν ο παίκτης δεν αγωνιστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες).
- Condition (Φυσική Κατάσταση): Πρόκειται για την φυσική κατάσταση του παίκτη. Οι συνεχείς αγώνες κουράζουν τους παίκτες σας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα δώσουν όλα και γι’αυτό θα ήταν καλή ιδέα να αποφεύγετε να επιλέγετε κουρασμένους παίκτες (με κάτω από 80-85%).
- Experience (Εμπειρία): Η εμπειρία είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό των παικτών που παίζει ρόλο μέσα στον αγώνα. Όσο πιο έμπειρος είναι ο παίκτης, τόσο καλύτερα θα παίζει. Η εμπειρία κυμαίνεται από Very Naive (πολύ αφελής) μέχρι Incredibly Experienced (εκπληκτικά έμπειρος) και αποκτάται μέσα από την συμμετοχή του παίκτη σε αγώνες. Οι αγώνες εθνικών ομάδων δίνουν την μεγαλύτερη εμπειρία, ενώ ακολουθούν αυτοί του πρωταθλήματος/κυπέλλου και τέλος την λιγότερη εμπειρία δίνουν οι φιλικοί αγώνες.


EΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Είναι οι ονομαζόμενες στο παιχνίδι Advanced Tactics. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και στο αποτέλεσμα του παιχνιδιού και σας δίνουν τη δυνατότητα να υπερτερήσετε έναντι ενός δυνατότερου αντιπάλου, αν κάνετε σωστή χρήση αυτών. Αντίθετα, σε περίπτωση που χάσετε πλήρως κάποια από τα ΑΤ που θα επιλέξετε, η ομάδα σας θα επιβαρυνθεί σημαντικά. Συνεπώς μην παίζετε ΑΤ εκτός αν έχετε πολύ καλές πιθανότητες να τα κερδίσετε.
Υπάρχουν δύο ειδών ΑΤ: Αυτά τα οποία λειτουργούν με 1 κριτήριο και είτε κερδίζετε είτε χάνετε το ΑΤ, και αυτά τα οποία έχουν 2 κριτήρια (οι αντεπιθέσεις έχουν 3) και θα πρέπει να πληροίτε και τα 2 κριτήρια για να κερδίσετε το ΑΤ. Σε περίπτωση που πληροίτε μόνο το ένα κριτήριο, τότε δεν έχετε ούτε θετική αλλά ούτε και αρνητική επίδραση από το συγκεκριμένο ΑΤ, ενώ αν δεν κερδίσετε κανένα από τα 2 κριτήρια τότε χάνετε το ΑΤ και υπάρχει μια μείωση στην απόδοση της ομάδας σας.

Εχετε υπ'όψη σας ότι τα ΑΤ κερδίζονται ή χάνονται μέσω συγκρίσεων κάποιων μέσων όρων skills της 11αδας σας και ουδεμία σχέση έχουν με τον τίτλο τους. Αυτό σημαίνει ότι δίνοντας εντολή π.χ. για Μαρκάρισμα Ζώνης, αυτό δε πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας σας στην αμυνα. Απλά αν οι παίκτες σας είναι καλύτεροι από τους αντίπαλους στα ζητούμενα κριτήρια της "Ζώνης", τότε η ομάδα θα πάρει ένα μπόνους στην απόδοση της (και ένα μήνυμα θα εμφανιστεί στην αναφορά αγώνα). Αν όχι, τότε η ομάδας σας θα υποφέρει αντίστοιχο μάλους στην απόδοση της!

Pressing (Πίεση)

Το low pressing (πίεση χαμηλά) λειτουργεί καλά όταν:
1. 'Eχετε παίκτες (ολόκληρη η 11αδα) που το συνολικό άθροισμα της ταχύτητας τους είναι χαμηλότερο από αυτό των αντιπάλων σας.
2. 'Oταν οι παίκτες σας (ολόκληρη η 11αδα) έχουν μεγαλύτερο άθροισμα στο tackling από τους αντιπάλους.
Συνίσταται όταν αγωνίζεστε με 5αδα αμυντικών (συνήθως οι αμυντικοί έχουν ψηλό τάκλιν).
(Πρέπει να κερδίσετε και τα δύο ξεχωριστά για να λειτουργήσει).

Το high pressing (πίεση ψηλά) από την άλλη, λειτουργεί όταν οι παίκτες σας:
1. 'Eχουν συνολικό άθροισμα μεγαλύτερο των αντιπάλων σας σε ταχύτητα (ολόκληρη η 11αδα).
2. 'Eχουν συνολικό άθροισμα μεγαλύτερο των αντιπάλων σας σε πάσα (ολόκληρη η 11αδα).
Συνίσταται σε γενικές γραμμές όταν παίζετε με πολλούς μέσους (που έχουν ψηλή πάσα).
(Πρέπει να κερδίσετε και τα δύο ξεχωριστά για να λειτουργήσει).

Offside Trap (Τεχνητό OffSide)
To Τεχνητό Offside λειτουργεί σωστά όταν:
1. Οι αμυντικοί σας έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο positioning (τοποθετήσεις) από τους αντίπαλους επιθετικούς.
2. Οι αμυντικοί σας έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο ταχύτητας (speed) από τους αντίπαλους επιθετικούς.
(Πρέπει να κερδίσετε και τα δύο ξεχωριστά για να λειτουργήσει).

Counter Attacks (Αντεπιθέσεις)
Οι αντεπιθέσεις σας μπορούν να γίνουν πολύ αποτελεσματικές όταν:
1. Οι παίκτες (11αδα) έχουν καλύτερο συνολικό άθροισμα πάσας (passing) απ'ότι οι αντίπαλοι.
2. Οι παίκτες σας (11αδα) έχουν καλύτερο συνολικό άθροισμα ταχύτητας από τους αντιπάλους.
3. Η τακτική (σύστημα και νοοτροπία παιχνιδιού) σας είναι αμυντικογενής: αφορά ταυτόχρονα και το σύστημα και την νοοτροπία. Είναι γνωστοί οι συνδυασμοί συστήματος/νοοτροπίας που ικανοποιούν αυτό το κριτήριο αλλά δεν αναφέρονται εδώ για λόγους χώρου. Γενικά για σίγουρα αποτελέσματα σε αυτό το κριτήριο πρέπει να ορίσετε Αμυντική νοοτροπία και να έχετε ταυτόχρονα οπωσδήποτε λιγότερους από 3 παίκτες στη ζώνη επίθεσης σας.
Το σημαντικότερο στοιχείο είναι η ταχύτητα, ακολουθεί η πάσα και τέλος έρχεται η αμυντικογένεια. Κερδίζοντας δύο από αυτά, δεν κερδίζετε μεν πλήρως το ΑΤ (δεν εμφανίζεται στην αναφορά αγώνα) αλλά έχετε μπόνους, ενώ αν χάσετε δύο ή και τα τρία έχετε ποινή.

High Balls (Ψηλές Μπαλιές)
1. Λειτουργεί όταν οι παίκτες σας έχουν υψηλότερο άθροισμα σε κεφαλιές (heading) από τους αντιπάλους (11αδα).
2. Λειτουργεί όταν οι παίκτες σας έχουν υψηλότερο άθροισμα σε δύναμη (strength) από τους αντιπάλους (11αδα).
(Πρέπει να κερδίσετε και τα δύο ξεχωριστά για να λειτουργήσει).

One on Ones (Ένας εναντίον ενός)
Για να λειτουργήσει το ένας εναντίον ενός πρέπει:
1. Οι επιθετικοί και οι μέσοι σας να έχουν υψηλότερο μέσο όρο στο άθροισμα strength (δύναμη) και technique (τεχνική) από το άθροισμα tackling και strength (δύναμη) των αντίπαλων μέσων και αμυντικών (για την εξουδετέρωσή του ισχύει προφανώς το αντίστροφο).
(ΑΤ με ένα κριτήριο. Αν το ενεργοποιήσετε, είτε το κερδίζετε και έχετε μπόνους ή το χάνετε και έχετε ποινή).

Marking (Μαρκάρισμα)
Το προσωπικό μαρκάρισμα (Man to Man) λειτουργεί:
1. Όταν ο μέσος όρος στο άθροισμα τάκλιν (tackling) και δύναμης (strength) των αμυντικών και μέσων σας είναι υψηλότερο από το μέσο όρο στο άθροισμα τοποθετήσεων (positioning) και δύναμης (strength) των αντιπάλων μέσων και επιθετικών.
(ΑΤ με ένα κριτήριο. Είτε το κερδίζετε και έχετε μπόνους ή το χάνετε και έχετε ποινή).

Το μαρκάρισμα ζώνης (Zonal) λειτουργεί:
1. Όταν ο μέσος όρος στο άθροισμα tackling και speed (ταχύτητα) των αμυντικών και μέσων σας είναι υψηλότερο από το μέσο όρο στο άθροισμα speed και positioning (τοποθέτηση) των αντίπαλων μέσων και επιθετικών.
(ΑΤ με ένα κριτήριο. Είτε το κερδίζετε και έχετε μπόνους ή το χάνετε και έχετε ποινή).

Στυλ τερματοφύλακα (Keeping Style)
Το στυλ τερματοφύλακα Αναμονή (Stand In) λειτουργεί:
1. Όταν το άθροισμα μπλοκαρίσματος (handling) και αντανακλαστικών (reflexes) του τερματοφύλακα είναι μεγαλύτερο απο το μ.ο. στο άθροισμα τελειώματος (finishing) και κεφαλιάς (heading) των αντίπαλων επιθετικών.
(ΑΤ με ένα κριτήριο. Είτε το κερδίζετε και έχετε μπόνους ή το χάνετε και έχετε ποινή).

Το στυλ τερματοφύλακα Έξοδοι λειτουργεί:
1. Όταν το άθροισμα σεντρών (crosses) και ευελιξίας (agility) του τερματοφύλακα σας είναι μεγαλύτερο από το μ.ο. στο άθροισμα τεχνικής (technique) και κεφαλιάς (heading) των αντίπαλων επιθετικών.
(ΑΤ με ένα κριτήριο. Είτε το κερδίζετε και έχετε μπόνους ή το χάνετε και έχετε ποινή).

Long Shots (Μακρινά Σουτ)
1. Λειτουργεί όταν οι επιθετικοί και μέσοι παίκτες σας έχουν υψηλότερο μ.ο. στο άθροισμα τελείωμα (finishing) και τεχνική (technique), ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑ 2, από τον μ.ο. της ευελιξίας (agility) του αντίπαλου τερματοφύλακα και της τοποθέτησης (positioning) των αντίπαλων αμυντικών.
(ΑΤ με ένα κριτήριο. Είτε το κερδίζετε και έχετε μπόνους ή το χάνετε και έχετε ποινή).

First Time Shots (Εν Κινήσει Σουτ)
ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ 3 ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΑΣ.
1. Λειτουργεί όταν οι επιθετικοί παίκτες σας έχουν υψηλότερο μ.ο. στο άθροισμα τελείωμα (finishing) και κεφαλιά (heading), ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑ 2, από τον μ.ο. των αντανακλαστικών (reflexes) του αντίπαλου τερματοφύλακα και της κεφαλιάς (heading) των αντίπαλων αμυντικών.
(ΑΤ με ένα κριτήριο. Είτε το κερδίζετε και έχετε μπόνους ή το χάνετε και έχετε ποινή - αν δεν έχετε 3 επιθετικούς και άνω, χάνεται).

Tackling
Η ένταση των τάκλιν είναι ένα ειδικό ΑΤ για 2 λόγους: Πρώτον, δεν υπάρχει κάποια σύγκριση ανάμεσα στις 2 ομάδες (αν ενεργοποιήσετε σκληρά τάκλιν, κερδίζετε αυτόματα το ΑΤ) αλλά δεύτερον, δίνει απειροελάχιστο μπόνους όταν ενεργοποιηθούν τα σκληρά τάκλιν.
Αν επιλέξετε soft (χαλαρά) tackling οι παίκτες σας έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν κίτρινη κάρτα καθώς και να τραυματίσουν αντίπαλο παίκτη. Αντιθέτως, αν επιλέξετε hard (σκληρά) tackling υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τραυματίσετε αντίπαλο ή να πάρετε κίτρινες κάρτες αλλά θα έχετε ένα ελάχιστο μπόνους απόδοσης. Πριν επιλέξετε τον τρόπο tackling των παικτών σας πρέπει να ξέρετε πόσο αυστηρός είναι ο διαιτητής της εκάστοτε αναμέτρησης, αλλά και να λάβετε υπ'όψη ότι παίκτες με εριστική/αυθόρμητη ιδιοσυγκρασία παίρνουν κάρτες πολύ συχνά αν επιλέξετε σκληρά τάκλιν.

Preferred Side (Προτιμούμενη Πλευρά Ανάπτυξης)
Ενα πολύ συχνό λάθος με καταστροφικό αποτέλεσμα, που γίνεται από νέους παίκτες είναι να ορίζεται πλευρά ανάπτυξης όπου δεν έχουν τοποθετηθεί μέσοι/ος και επιθετικοί/ος.
Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες σας θα προσπαθούν να επιτίθενται περισσότερο από την επιλεγμένη πλευρά.
Σε περίπτωση που επιλέξετε "Κανονική" preferred side, οι παίκτες σας θα κάνουν τις επιθέσεις τους κανονικά και από τις τρεις πλευρές του γηπέδου (αριστερά/κέντρο/δεξιά) με τυχαίο τρόπο.
Είναι καταστροφικό λάθος να αναπτύσεστε "κανονικά" ενώ η επίθεση σας αποτελείται από 2 κεντρικούς επιθετικούς! 66% των πασών θα πηγαίνουν σε θέσεις αριστερού/δεξιού επιθετικού όπου δεν έχετε παίκτη - και θα χάνετε αυτόματα την κατοχή της μπάλας και την ευκαιρία να επιτεθείτε.
Επίσης καταστροφικό λάθος είναι να διαλέξετε ανάπτυξη από αριστερά αν δεν έχετε ταυτόχρονα αριστερό χαφ και αριστερό επιθετικό (και μάλιστα ανταγωνιστικής ποιότητας). Ανάπτυξη από αριστερά σημαίνει τροφοδότηση σε 1ο στάδιο του αριστερού χαφ και σε 2ο στάδιο του αριστερού επιθετικού (ισχύει το αντίστοιχο για ανάπτυξη από δεξιά ή κέντρο). Αν λόγου χάρη δεν έχετε αριστερό χαφ τότε θα χάνετε τη μπάλα όταν αυτή σε 1ο στάδιο πηγαίνει στην κενή θέση αριστερού χαφ. Αν δεν έχετε αριστερό επιθετικό, τότε θα χάνετε τη μπάλα σε 2ο στάδιο όταν πηγαίνει στην κενή θέση αριστερού επιθετικού). Ανάπτυξη απο τα άκρα (through the wings) σημαίνει μοιρασιά της τροφοδοσίας σε αριστερή και δεξιά πλευρα (αλλά όχι απο τον άξονα).
Μια καλή πρακτική είναι να "ευθυγραμμίζετε" τον καλύτερο σας χαφ και τον καλύτερο σας επιθετικό σε μια πλευρά, π.χ. την δεξιά και να εφαρμόζετε "ανάπτυξη απο δεξιά".

Captain (Αρχηγός Ομάδας)
Επιλέξτε ως αρχηγό κάποιον με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού. Σε περίπτωση που δεν ορίσετε αρχηγό για την ομάδα σας, θα επιλεχθεί τυχαία ένας από την ενδεκάδα σας πριν την έναρξη του αγώνα.

Penalty Taker (Εκτελεστής Πέναλτυ)
Επιλέξτε ως εκτελεστή πέναλτυ κάποιον κυρίως με καλό τελείωμα και δευτερευώντως με καλή δύναμη.

Team’s Attitude (Συμπεριφορά ομάδας)
Η συμπεριφορά της ομάδας σας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο παιχνίδι και επιδρά μόνο στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας σας. Στα παιχνίδια μεταξύ εθνικών ομάδων, μπορεί να επιδράσει και σε φιλικά αλλά και σε επίσημα παιχνίδια. Οι επιλογές που έχετε είναι, εκτός από το normal, οι κάτωθι:
Match Of The Season (Παιχνίδι της Χρονιάς)
Η επιλογή ματς της χρονιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο δυο φορές σε κάθε σεζόν και αυξάνει την απόδοση της ομάδας σας. Παρ’όλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή καθώς αν χάσετε, το ηθικό της ομάδας θα πέσει κατακόρυφα. Επιπλέον όταν παίζετε το ματς της χρονιάς οι παίκτες σας τα δίνουν όλα και κατά συνέπεια μετά τον αγώνα η φυσική τους κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική. Σε περίπτωση που εσείς ή ο αντίπαλος σας επιλέξετε "Παιχνίδι της Χρονιάς", αυτό φαίνεται στην αναφορά αγώνα μετά την ολοκλήρωση του.
Play it Cool (Παίξτε Χαλαρά)
Παίζοντας χαλαρά, η ομάδα σας θα έχει μειωμένη απόδοση. Η επιλογή Play it Cool βέβαια έχει και τα θετικά της αφού οι παίκτες σας θα κουραστούν λιγότερο. Επιπλέον, αν αποσπάσετε θετικό αποτέλεσμα το ηθικό των παικτών σας θα ανέβει πολύ. Επιπλέον η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσες φορές θέλετε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο αντίπαλος παίξει χαλαρά αυτό δεν φαίνεται στην αναφορά αγώνα.


Edited by Boudouris, 22 February 2013 - 07:17 PM.

Admin
Admin

Posts : 11
Join date : 06/09/2018

http://pmanager.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης